fredag, september 19, 2008

KEDJESTAGSTRANSPLATATION del III

Det modifierade kedjestaget färdigfilat och klart för lödning.

Tyvärr verkar det som att ramen slog sig lite förra gången jag lödde kedjestagen. Vevlagerhylsa och sadelstolpe är inte riktigt 90° mot varandra. Får spänna upp ramen och mäta vad som är fel.

2 kommentarer:

Olof sa...

Ser snyggt ut men....
hmm.. är det inte för liten anliggning av kedjestaget till vevröret? Kedjestagen är utsatta för dragkraft (efter vad jag förstår) och det verkar som om det blir en svag punkt, som lätt skulle kunna brista, just på utsidan där kedjestaget ansluter till röret. Om plattjäret istället hade varit inlött i en kort rörstump som sedan lötts till vevröret så hade anliggningen blivit bredare i sida. Men hållfasthet är inte mitt gebit utan det är bara en gissning. Följer dina lödningar med stort intresse. Jag har själv några rör som nästan är färdigmitrade. Min ram blir lite annorlunda och jag måste också fillet-löda. Inga muffar finns som passar i vinkel.
/Mvh Olof

Peter E sa...

tror inte det är någon fara. till skillnad från ett rör har man ju hela tvärytan på nästan 2cm² att löda fast mot vevlagerhylsan. Sen tillkommer "filleten" runtomkring. Det är nog lungt

Tror det är lurigare där plattjärnet övergår i det runda kedjestaget. Men det är kraftigare än infästningen för dropoutsen på de många hojar.

Vi får se hur det funkar.

Vad är det du bygger ? Kan man titta på det någonstans ?